miércoles, 1 de octubre de 2008

La Pineda-Salou



Dir que Salou és un lloc bonic seria dir una mentida; l'interès patrimonial i històrico-artístic d'aquest lloc és escàs per no dir nul. Potser l'únic lloc que es pot salvar és la torre que ara alberga el Museu de l'esmalt contemporani.

És cert que Salou i La Pineda ténen un ampli Passeig Marítim i unes platges decents -n'hi ha de millors a poca distància segons el meu parer- però el que destaca a aquest lloc és la festa i l'oci nocturn.

Tot i l'esforç de les administracions turístiques i de l'Associació d'Hostaleria de Cambrils-Salou- La Pineda per fer d'aquest espai una destinació de turisme familiar, Aquest segueix sent un lloc per al Turisme de Sol i Platja i per al Turisme de Borratxera.

Amb la fortuna o la desgràcia d'un parc d'atraccions com Port-Aventura (entrada 42€), potser s'ha suavitzat aquesta situació una mica a costa de la insostenibilitat en l'àmbit urbanístic.

El fet és que a excepció de quatre cases d'estil colonial al Passeig Marítim no i de l'edifici que alberga el ja anomenat museu no queda cap resta d'interès patrimonial a Salou; i és que cal tenir en compte que , tot i que aquest va ser el punt de partida de les tropes de Jaume I per la conquesta de les Mallorques, l'actual municipi era un espai que fins fa 18 anys escasament pertanyia a Vila-seca de Solcina que és on s'acumula el patrimoni històrico-artístic.

No hay comentarios: