jueves, 23 de octubre de 2008

Charleroi


Charleroi, situada uns 60 Quilòmetres al sud de Brussel·les i al cor de Valònia, és la capital d'aquesta regió francófona de Bélgica.

Tot i que a nivell patrimonial i econòmic la seua importància és menor que la d'altres ciutats belgues com Bruges o Antwerpen (Anvers), Charleroi és una ciutat de rellevant importància per al país.
El segon aeroport més important de Bèlgica està situat a aquesta ciutat, a més el transport fluvial és d'una gran importància aquí. Charleroi a més s'ha convertit en un nucli de contacte entre la zona neerlandesa (Flandes, Brussel·les i Holanda ) amb França . La qual cosa garanteix bones comunicacions amb París i Londres (TGV), Brusel·les i Amsterdam amb transport ferroviari i terrestre, excelents comunicacions aèries amb Europa i el Magrib i una important xarxa de transport fluvial.
Ciutat comercial, es tracta d'un lloc de pas. Valònia té menys història que Flandes i les vinculacions amb Espanya són menors, però l'amabilitat de la seua gent i la seua situació geogràfica en un lloc estratègic fa d'aquest un lloc especial.
Aquí també la cervesa i el xocolate conviuen amb els musclos i les patates fregides, però conserva totalment la seua identitat francofona i belga; pocs kebaps i restaurants asiàtics. L'Sporting Charleroi és un dels elements que genera turisme. No ens deu sorprendre que un equip de futbol que acostuma a jugar campionats europeus de primer nivell sigui un emblema de la ciutat, no és el primer cas, però l'spiro amb el museu del futbol i les seus botigues (a l'estil FCB) és un dels llocs més visitats de la ciutat.
Cases del s. XIX i primers anys del XX (com les de la foto) constitueixen l'urbanisme del centre de la ciutat .

No hay comentarios: