viernes, 24 de octubre de 2008

Benicàssim




Conegut especialment per el FIB (Festival Internacional de Benicàssim) i per les seues platges, Benicàssim és unj dels nuclis pioners del tursime de sol i platja al País Valencià.


Situat a la proximitat de nuclis com Castelló, Vila-real dels Infants o l'Alcora, la importància de la ceràmica és menor en aquesta població dedicada quasi esclusivament als serveis.


Al seu terme trobem un monestir de monjos carmelites, a la zona del Dessert de les Palmes, que produeixen el famòs licor Carmelitano. El monestir és un dels millor conservats del País Valencià i de gran valor històrico-artístic.


També trobem a la mateixa zona del Dessert de Les Palmes les restes del castell de Montornés, un castell d'origen musulmà construït al segle X sobre restes romanes.

Al mateix centre de la ciutat, proper a la costa s'alça la Torre de Sant Vicent, una torre d'estil renaixentista elevada sobre un promontori de la costa per tal de vigilar i evitar atacs de pirateria, bastant freqüents en aquells temps.

Tot i això, i encara que el Dessert de les Palmes és a dia d'avui un lloc d'escapada per a molts castellonencs, el principal valor de Benicàssim segueixen sent les seues platges i , especialment el Festival Internacional de Rock de Benicàssim, conegut com el FIB. Encara que molts veïns han protestat els darrers anys per tal de desplaçar o, fins i tot anul·lar aquest festival per les nombroses molèsties ocasionades als veïns durant la setmana en què es realitza el mateix (sorolls, i brutícia) s'ha de reconèixer els beneficis a nivell econòmic i publicitari que aquest ha proporcionat a la ciutat .

No hay comentarios: