martes, 4 de noviembre de 2008

Lourdes


Situada al peu nord dels Pirineus, Lourdes era fins a mitjans del xegle XIX una petita aldea de pastors analfabets desconeguda per la majoria de francesos.
La llegenda conta que l'any 1858, quan Europa es barallava per si era catòlica o laica, es va apareixer la verge Maria a una noia del poble. L'església va acabar per confirmar l'aparició i va declarar aquestes terres com a sagrades, la qual cosa va propiciar peregrinacions de grups catòlics que encara persisteixen avui en dia.
El santuari de Lourdes, així com el poble són avui en dia un centre comercial on es poden comprar tot tipus de souvenirs amb la figura de la verge.
Pel que fa el patrimoni, el santuari és d'estil neogótic però construit al segle XIX. Destaca també el castell, situat a escasos metres del santuari i del poble; data del segle XIV amb una restauració del s.XVI i era la residència dels Comptes de Bigorre, senyors de aquestes terres.
Tradicionalment occitana la ciutat està situada al departament de Midi-pirenées prop de nuclis més importants com Pau, Tarbes o Bagnères de Bigorre i està banyada pel riu Gave.

No hay comentarios: