viernes, 5 de septiembre de 2008

Reus, capital del modernisme

Els de Reus diuen que Antoni Gaudí era reusenc. El fet és que no hi ha dades que ho confirmen; el que sí és cert és que la seua familia provenia de Riudoms. Tot i així Antoni Gaudí va passar la seua infantessa entre Reus i Riudoms.
Un altre dels personatges més importants de la capital del Baix Camp va ser el defensor de la monarquia més important de la nostra història, el general Prim.
Durant el segle XIX la indústria tenia el nucli més important de la província a Reus.
Això implicava que els reusencs eren els més rics de la província i això es va notar en les construccions.
Doménech i Muntaner va ser un dels arquitectes més importants que va treballar a Reus i va dissenyar l'institut psiquiàtric Pere Mata, però hi ha una gran quantitat d'arquitectes modernistes que hi van treballar a la ciutat.
Ara per ara, el comerç i els serveis centren l'economia local després d'una crisi que va deixar malmés el sector de l'agricultura. Especialment important va ser en el seu moment l'avellana de Reus que encara ara gaudeix de la D.O.
Queden indústries importants com Borges, Virginias o Cafés Brasilia que activen l'indústria local.
El Reus deportiu d'hoquei dóna les alegries més importants als veïns de la ciutat; una ciutat enfrentada a la capital Tarragona però que gaudeix alhora de bones rel·lacions amb la ciutat veïna.
Diuen que els reusencs van a la platja de Tarragona i els tarragonins van a comprar a Reus.

No hay comentarios: