sábado, 30 de agosto de 2008

Burgos

A mig camí entre Madrid i el País Basc trobem la "españolísima" ciutat de Burgos.
La ciutat està plena de m0numents religiosos i patriòtics que recorden l'origen cristià de Castilla, sempre vinculant-lo amb llegendes històriques com la del Cid. No cal recordar que Rodrigo Díaz de Vivar va sortir de Burgos en direcció València per a "reconquerir" les terres per als reis de Castella.
Així a més de la magnífica catedral gótica, orgull de tots els burgalesos, un dels monuments més emblemàtics de la ciutat és una figura eqüestre de El Cid que data d'època franquista.
Nombrosos edificis religiosos d'època medieval com el Monasterio de las Huelgas poblen la ciutat donant-li un aspecte interessant per al visitant.
No obstant ser atravessada per el Camino de Santiago, la gent de Burgos és molt freda i tancada. La seua espanyolitat fa que tinguen fòbia a aquells que parlen altres llengües (és una impressió personal compartida amb altres visitants).
La gastronomia burgalesa és potent degut especialment al seu clima: morcilla, formatge de burgos, olla podrida o sopa castellana fan les delícies dels bons menjadors.
A escasos quilòmetres trobem el paratge d'Atapuerca on es va trobar les resten humanes més antigues d'Europa. Són visitables amb cita prèvia.

No hay comentarios: