jueves, 28 de agosto de 2008

Menorca


Menorca representa el punt més oriental de l'estat espanyol. Es tracta d'una illa d'uns 700km2 que geogràficament és una prolongació de les muntanyes Bétiques.
L'illa va ser declarada Reserva de la Biosfera per la UNESCO, la qual cosa ha fet que les administracions prenguen mesures de conservació. Un dels factors de la seua bona conservació també va ser l'arribada tardana del turisme.
L'illa va ser colònia francesa i britànica. D'aquests països ha adoptat part de la cultura, especialment de la britànica. Cavalls i gin són alguns dels emblemes de l'illa com ho són també el formatge de Maó i la sobrassada.
A més de les seues platges i cales cal visitar les restes d'una misteriosa cultura protohistòrica originària de l'illa. Ens referim a la cultura talaiòtica: grans construccions megalítiques de les quals es desconeix l'origen: taules i talaiots recorren l'illa.
Els nuclis més importants són Maó, on es troba el principal port de l'illa i l'aeroport, Ciutadella (a l'altra punta) i Alaior justament al centre de l'illa. La gent és molt oberta al visitant però manté les seues tradicions i una manera de vida tradicional com en pocs llocs.

No hay comentarios: