miércoles, 11 de febrero de 2009

Snowdon





Al nord del País de Gales, a la zona més septentrional del Mar d'Irlanda trobem el Parc Natural de Snowdonia.


Es tracta d'una zona rural de gran bellesa i envoltada de volcans inactius i d'antigues mines de carbó, unes mines que van ser un punt clau per al desenvolupament de la Revolució Industrial.


Les ciutats industrials de Liverpool i Manchester, queden a escasa distància d'aquí. Aquest factor va ser decisiu per al desenvolupament industrial de la zona: carbó i metall a prop de dos nuclis poblacionals importants afavoririen el naixement de la indústria metalúrgica moderna.


El pastoreig d'ovelles és un actiu important també de la zona i la llana era comprada per industrials de les ja anomenades ciutats de Liverpool i Manchester. Aquesta activitat ramadera segueix tenint una importància relativa a aquesta zona, però ha anat poc a poc perdent poder amb les crisis industrials del segle XX.

La seua bellesa paisagística i natural formada per la vegetació abundant, els llacs i les muntanyes es complementa amb petits nuclis poblacionals com Beddgelert - a la foto superior- carregats d'històries i llegendes i que constitueixen un gran atractiu per als urbnites britànics. L'oferta hotelera és molt limitada o gairebé nula, però sempre hi ha alguna casa d'ancians que s'ofereix com Bed & Breakfast a preus assequibles.

Algunes mines de carbó es poden visitar per preus assequibles, també és recomanable fer excursion senderistes -amb algú que conega el terreny-, o anar a pescar igual als llacs com a la mar d'Irlanda.

Per menjar Fish & Chips (Peix i patates). L'esmorzar britànic consta de ou ferrat, salsitxes, tomaquet a la planxa, mongetes, té amb llet i suc de taronja amb o sense cereals. Trobem bones cerveses i algun whiskey, però són millors els de l'altra banda de la mar, els irlandesos.

Es parla normalment galés, ja que les visites fins fa poc eren molt limitades i de gent que tenia molta relació amb la zona, però -els més majors amb esforç- parlen perfectament l'anglès amb accent de Liverpool.

No hay comentarios: