jueves, 19 de noviembre de 2009

Gand o Gent



Quan un arriba a Gent -Gand en francès- en tren, el primer que el sorpren en arribar a l'estació és el gran nombre de bicicletes estacionades al jardí que hi ha al jardí d'en front. Quan va caminant o circulant pels carrers de la ciutat s'adona que aquí les bicicletes ténen preferència als vehicles motoritzats i , en molts casos, als peatons; així mateix resulta increïble per a un espanyol la llargada i el bon estat dels carrils bici.

Per arribar des de l'estació Zuid fins al centre històric és millor prendre el tram o un autobus, ja que es troba a uns 15 minuts a peu des de l'estació.

Arribat al centre històric el viatger es veu sorprés per un cúmul d'edificis d'estil gòtic flamínger típics de la zona.

La catedral, dedicada a Sant Bavó, és de planta basilical amb una sola nau però amb uns amplis i colorits vitralls que permeten l'il·luminació natural de la seu fins i tot en els foscos dies d'hivern.
Trobem així mateix nombroses capelles del mateix estil i castells d'època medieval que conformen un més que interessant nucli històric. Junt amb els edificis religiosos trobem la Universitat, edifici de gran bellesa i d'època també medieval; la torre de l'ajuntament i innombrables museus d'entre els que destaca el d'art contemporani.
Al voltant del centre trobem gran nombre de bar,cerveseries i restaurants junt a botigues de records. La llengua oficial és el neerlandés, però és fàcil moure's amb l'anglès i, a alguns llocs es pot parlar l'espanyol.

No hay comentarios: