lunes, 2 de enero de 2012

Peníscola


Situada al nord de la província de Castelló, Peníscola és una de les joies de la Costa dels Tarongers -Costa del Azahar.
El nucli antic està amurallat i situat sobre un promontori rocós en el que destaca la figura del castell. La ciutat va ser seu papal amb Pere Martínez de Luna, el conegut com a Papa Luna, al segle XV; en un període en el que va haver fins a 3 papes.
La ciutat antiga, forma una península-d'ahí deriva el seu nom- i està situada entre dues platges: la platja Nord, amb majors usos turístics; i la platja Sud.
Durant la major part de l'any la ciutat - tot i la seua escasa població (7.900h) té el títol de ciutat des de 1707- gaudeix d'una notable tranquilitat; però en la temporada estival es converteix en el principal nucli turístic del nord de Castelló amb majoria de visitants nacionals i francesos.
Un important bulevard, l'avinguda Papa Luna, on es situen bona part dels hotels turístics, uneix el municipi amb la localitat de Benicarló, eminentment agrícola. L'avinguda es converteix en espai de passeig i àrea d'esbarjo dels veïns.
De gran interès són les festes de Moros i Cristians i festes en honor a la Mare de Déu de l'Ermitana, la segona setmana de setembre amb bous al carrer, dances populars i les populars desfilades.

No hay comentarios: