sábado, 31 de julio de 2010

S'illot, Sa Coma


AAA la costa oriental de l'illa de Mallorca, entre Porto Cristo i Cala Millor trobem dos petits nuclis que vull resaltar en aquest blog.
Es tracta de S'illot,que pertany al municipi de Manacor i Sa Coma que és una zona costera perntanyent a Sant Llorenç d'es Cardassar.
Molt més tranquils que els municipis de la zona de la badia de Palma, aquesta zona gaudeix d'un paisatge increïble amb cales, grans platges i algun espai de costes altes.
A nivell patrimonial és interessant visitar el poblat talaiòtic de S'illot i el seu museu (entrada 1'50€).
El estar més allunyat de la zona de Palma ha fet que s'hagi evitat en certa mesura aquelles barbaritats urbanístiques que ocupen gran part de la costa mediterrània. No obstant, al estiu hi ha una majoria d'ocupació alemanya i italiana; la qual cosa fa que hi hagi molts locals retolats en alemany i altres locals típics alemanys.
A pesar d'això, si voleu gaudir de petites dunes , pins i arbres gairebé dins la platja i aigües transparents aquest és un lloc ideal. Entre els típics locals per a turistes trobem bons restaurants amb especialitats variades des del trampó (amanida mallorquina) a especialitats de peix, marisc o carn (n'hi ha de molt bona a l'illa) sense oblidar-nos dels bons embotits, formatges i ,com no? les ensaïmades (fetes amb greix de porc o saïm).
Uns escasos metres més endins trobem camps de labor amb oliveres, blat -i/o bales de palla-, ovelles i alguna horta. Un paisatge que recorda molt a l'interior del País Valencià i a l'Aragó.

No hay comentarios: